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Estudio sobre cortes de canales porcinas

dc.creatorLuengo L., Juan
dc.creatorAmtmann B., G.
dc.date1999-01-01
dc.date.accessioned2019-04-03T15:31:59Z
dc.date.available2019-04-03T15:31:59Z
dc.identifierhttps://avancesveterinaria.uchile.cl/index.php/ACV/article/view/9263
dc.identifier10.5354/acv.v14i1-2.9263
dc.identifier.urihttp://revistaschilenas.uchile.cl/handle/2250/12732
dc.descriptionA study was done in wat markets and supermarkets to study the cutting techniques and the different cuts performed in swine carcasses. Forty carcasses (30 refrigerated and 10 fresh carcasses) from animals between 5 and 6 months of age and weighing between 70 and 80 kg. were cut. The steps followed during cutting, the anatomic conformation of the cuts (muscles and bones), and the marke­ting of the five main cuts are described.en-US
dc.descriptionCon el objeto de estudiar la técnica de obtención y descripción de cortes de canales porcinas se realizó un estudio en carnicerías y supermercados. Se despostaron 40 canales (30 refrigeradas y 10 frescas) de 5 a 6 meses de edad con pesos entre 70 y 80 kg. Se describen los límites conformación anatómica y las diferentes formas de comercialización de los 5 principales cortes.es-ES
dc.formatapplication/pdf
dc.formathtml
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad de Chile. Facultad de Ciencias Veterinarias y Pecuariases-ES
dc.relationhttps://avancesveterinaria.uchile.cl/index.php/ACV/article/view/9263/9309
dc.relationhttps://avancesveterinaria.uchile.cl/index.php/ACV/article/view/9263/11056
dc.sourceAvances en Ciencias Veterinarias; Vol. 14 Núm. 1-2 (1999): Enero-Diciembrees-ES
dc.source0719-5273
dc.source0716-260X
dc.titleStudy of the cutting technioues and the different cuts performed in swine carcassesen-US
dc.titleEstudio sobre cortes de canales porcinases-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


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