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Effects of cadmium on total phenolic compounds and flavonoids in Euglena gracilis

Efectos de cadmio en compuestos fenolicos totales y flavonoides de Euglena gracilis

Author
González-Mendoza, Daniel

Cervantes-Garcia, David

Troncoso-Rojas, Rosalba

Sánchez-Estrada, Alberto

Gutierrez-Miceli, Federico

Ceceña-Duran, Carlos

Grimaldo-Juarez, Onecimo

Full text
https://revistas.udec.cl/index.php/gayana/article/view/270
Abstract
In the present study the production of phenolic acids and flavonoid compounds by E. gracilis exposed to two cadmium concentrations (0.02 and 0.14 mM) was evaluated using high-performance liquid chromatography (HPLC). The results showed that E. gracilis exposed to 0.02 mM Cd+2 increased significantly the total content of phenolic compounds (798.46 ± 12.61 ?g GA/g) and total flavonoids (241.34 ± 47.63 ?g QE/g) with respect to the control (137.34 ± 19.80 ?g QE/g DW and 549.00 ± 8.57 ?g GA/g DW, respectively). However, no significant increase in the total content of phenolic compounds (568.54 ± 17.42 ?g GA/g DW) and total flavonoids (141.11 ± 9.36 ?g QE/g DW) were observed in E. gracilis exposed to 0.14 mM Cd+2. Further research is necessary to determine the specific role of flavonoids in E. gracilis exposed to high concentrations of Cd+2.
 
En el presente estudio la producción de compuestos fenolicos y flavonoides producidos por E. gracilis expuesto a dos concentraciones de cadmio fue evaluado usando cromatografía liquida de alta precisión (HPLC). Los resultados mostraron que 0.02 mM de Cd+2 incrementaba significativamente el contenido total de compuestos fenolicos (798.46 ± 12.61 ?g GA/g) y flavonoides (241.34 ± 47.63 ?g QE/g) con respecto al control (137.34 ± 19.80 ?g QE/g DW y 549.00 ± 8.57 ?g GA/g DW) respectivamente. Sin embargo, incrementos no significativos en el contenido de compuestos fenolicos (568.54 ± 17.42 ?g GA/g DW) y flavonoides totales (141.11 ± 9.36 ?g QE/g DW) fueron observados en E. gracilis expuestas a 0.14 mM de Cd+2. Futuros estudios son necesarios para determinar la función especifica de los flavonoides en E. gracilis expuesto a altas concentraciones de Cd+2.
 
Metadata
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