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dc.contributores-ES
dc.creatorSangali, Cleiton P.
dc.creatorBruno, Luís D. G.
dc.creatorNunes, Ricardo V.
dc.creatorde Oliveira Neto, Adhemar R.
dc.creatorPozza, Paulo C.
dc.creatorHenz, Jefferson R.
dc.creatorGiacobbo, Franciele C. N.
dc.creatorBerwanger, Eveline
dc.date2015-01-01
dc.date.accessioned2020-10-29T14:45:32Z
dc.date.available2020-10-29T14:45:32Z
dc.identifierhttps://www.rcia.uc.cl/index.php/ijanr/article/view/1455
dc.identifier.urihttps://revistaschilenas.uchile.cl/handle/2250/156676
dc.descriptionThis trial aimed to evaluate the bioavailability of DL-2-hydroxy-4-(methyl) butanoic acid (DL-HMBA) and a poly-herbal ingredient (PHI) in relation to DL-methionine (DLM) on broilers. A sample of 1100 broiler chickens of the Cobb 500 strain, both male and female, were fed either a basal diet without industrial methionine supplementation or a basal diet that was supplemented with three DL-HMBA levels (0.170, 0.340, and 0.511%) or three DLM levels (0.111, 0.221, and 0.332%) in an amount equivalent to 65% of the respective DL-HMBA levels (on a product weight basis) and three levels of PHI (0.111, 0.221, and 0.332%) in amounts equivalent to the used DLM levels from 1 to 21 days of age. The simultaneous linear regression analysis (slope ratio) revealed a relative bioavailability of DL-HMBA of 39% compared to that of DLM for weight gain and 44% for feed conversion. However, the performance data from birds that were supplemented with PHI did not significantly adjust to simultaneous regression designs; therefore, it was not possible to determine the PHI bioavailability in relation to the DLM. Considering together all of the studied parameters, the relative bioavailability of DL-HMBA was 42% compared to the DLM on a product basis. El objetivo de este trabajo fue evaluar la biodisponibilidad de DL-2-hidroxi-4- (metil) butanoico (DL-HMB) y de un poli ingrediente herbal (PIE) en relación con DL-metionina (DLM) en pollos de engorde. 1100 pollos Cobb 500, machos y hembras,  fueron alimentados con una dieta basal sin suplementación de metionina industrial, o una dieta suplementada con tres niveles de DL-HMB (0,170; 0,340; 0,511%), o tres niveles de DLM (0,111; 0,221; 0,332%) en una cantidad equivalente al 65% del nivel de DL-HMB o tres niveles de PIE (0,111; 0,221; 0,332%), en una cantidad equivalente a los niveles de DLM, de 1 a 21 días de edad. El análisis de regresión lineal simultánea (slope ratio) reveló biodisponibilidad relativa de 39% de DL-HMB, en comparación con el DLM para aumentar el peso y de 44% para la conversión alimenticia. Sin embargo, los datos de rendimiento de las aves suplementadas con PIE no se ajustaron significativamente a los modelos de regresión simultáneos, por consiguiente, no es posible determinar la biodisponibilidad relativa del PIE a la DLM. Consideran todos los parámetros estudiados, la biodisponibilidad relativa de DL-HMB fue del 42% en comparación con el DLM en la base del producto. en-US
dc.descriptiones-ES
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherPontificia Universidad Católica de Chileen-US
dc.relationhttps://www.rcia.uc.cl/index.php/ijanr/article/view/1455/1136
dc.sourceInternational Journal of Agriculture and Natural Resources; Vol 42, No 1 (2015); 35-43en-US
dc.sourceInternational Journal of Agriculture and Natural Resources; Vol 42, No 1 (2015); 35-43es-ES
dc.source2452-5731
dc.source2452-5731
dc.subjectANIMAL PRODUCTIONen-US
dc.subjectDl-2-hydroxy-4-methylthio butanoic acid, Dl-methionine, Poly-herbal ingredient, Sulfur amino acids, aminoácidos azufrados, DL-2-hidroxi-4- (metil) butanoico, Dl-metionina, Poli ingrediente herbalen-US
dc.subjectes-ES
dc.subjectes-ES
dc.titleBioavailability of different methionine sources for broilers from 1 to 21 days olden-US
dc.titlees-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.typeen-US
dc.typees-ES


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