• Journals
  • Discipline
  • Indexed
  • Institutions
  • About
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
View Item 
  •   Home
  • Pontificia Universidad Católica de Chile
  • International Journal of Agriculture and Natural Resources
  • View Item
  •   Home
  • Pontificia Universidad Católica de Chile
  • International Journal of Agriculture and Natural Resources
  • View Item

Attributes valued in bovine meat choice by the supermarket’s consumer in Temuco, IX Region, Chile.

Author
Schnettler, B.

Manquilef, O.

Miranda, H.

Full text
https://www.rcia.uc.cl/index.php/ijanr/article/view/285
10.7764/rcia.v31i2.285
Abstract
n order to establish the attributes that affect the purchase decision process of bovine meat, to assess the relative importance of meat’s country of origin and price, and to detect differences among population segments, a poll was conducted to a sample of 260 supermarket’s customers. The sample was stratified by gender, socio-economic status and age. The results indicate that the most important attributes were taste and softness, followed by price. The meat’s country of origin (national or imported) is more important (60%) than price (40%), when choosing the purchase; except in the younger people’s segment. A discount of 15% in the price of the imported meat does not affect consumer’s preference for national meat. Con el propósito de determinar los atributos valorados en el proceso de decisión de compra de consumidores habituales de carne bovina en supermercados de Temuco, IX Región de La Araucanía, Chile, evaluar la importancia relativa de la nacionalidad de procedencia y del precio y, detectar diferencias entre distintos estratos poblacionales, se realizó una encuesta en once supermercados a una muestra de 260 personas, estratificada por género, grupo socioeconómico y edad. Se obtuvo que los atributos más valorados en la compra fueron sabor y blandura, seguidos en importancia por el precio. El país de origen presentó una ponderación cercana al 60% en la elección de estos consumidores, mientras que la importancia relativa del precio se encontró alrededor del 40%, siendo éste levemente más relevante en el segmento de personas más jóvenes. Los consumidores expresaron una pérdida de utilidad frente a la carne importada, la cual no logró ser compensada por un descuento de un 15% en su precio.
Metadata
Show full item record
Discipline
Artes, Arquitectura y UrbanismoCiencias Agrarias, Forestales y VeterinariasCiencias Exactas y NaturalesCiencias SocialesDerechoEconomía y AdministraciónFilosofía y HumanidadesIngenieríaMedicinaMultidisciplinarias
Institutions
Universidad de ChileUniversidad Católica de ChileUniversidad de Santiago de ChileUniversidad de ConcepciónUniversidad Austral de ChileUniversidad Católica de ValparaísoUniversidad del Bio BioUniversidad de ValparaísoUniversidad Católica del Nortemore

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister
Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB) - Universidad de Chile
© 2019 Dspace - Modificado por SISIB