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dc.creatorSegovia C., Paula
dc.creatorVillouta C., Gladys
dc.creatorCornejo V., Sergio
dc.creatorLópez V., Alejandro
dc.creatorPokniak R., José
dc.date1990-01-01
dc.date.accessioned2019-04-03T15:31:59Z
dc.date.available2019-04-03T15:31:59Z
dc.identifierhttps://avancesveterinaria.uchile.cl/index.php/ACV/article/view/10396
dc.identifier10.5354/acv.v5i1.10396
dc.identifier.urihttp://revistaschilenas.uchile.cl/handle/2250/12729
dc.descriptionTriclycerides concentration contained in the VLDL+LDL fraction were determined in male broiler chickens of the Húbbard fine from 14 to 49 days of age, with an without a 12 hour fast, through an adaptation of a commercial colorimetric method for human use. VLDL+LDL fraction were selectively precipitated with polyanions. Triglycerides concen­tration was lower in birds after 12 hours fasting than in fed subjects. In addition, a significant correlation was found between the triglycerides concentration in VLDL+LDL fraction as determine by the colorimetric method, and the VLDL fraction measured by the turbidity test.    en-US
dc.descriptionEn broiler Hubbard machos de 1 a 49 días de edad, con y sin ayuno, se determinó la concentración de triglicéridos de la fracción lipoproteica VLDL+LDL, precipitada selectivámente con po­lianiones, por una adaptación del método químico colorimétrico comercial de uso humano. Se obtuvo concentraciones de triglicéridos menores en aves con ayuno de 12 horas, que en aves sin ayuno previo a la extracción de la muestra de sangre. También se estimó los triglicéridos de la fracción VLDL por un método rápido de turbidez, obteniéndose una corre­lación significativa entre ambos.    es-ES
dc.formathtml
dc.languagespa
dc.publisherUniversidad de Chile. Facultad de Ciencias Veterinarias y Pecuariases-ES
dc.relationhttps://avancesveterinaria.uchile.cl/index.php/ACV/article/view/10396/10452
dc.sourceAvances en Ciencias Veterinarias; Vol. 5 Núm. 1 (1990): Enero-Junioes-ES
dc.source0719-5273
dc.source0716-260X
dc.titleDeterminación de triglicéridos en fracciones lipoproteicas de pollos broiler por métodos químico colorimétrico y de turbidez .es-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


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