MANAGEMENT FOR LOCAL DEVELOPMENT IN TENANCINGO, MEXICO
GESTIÓN PARA EL DESARROLLO LOCAL EN TENANCINGO, MÉXICO
dc.creator | Vásquez González, Alicia Yaneth | |
dc.date | 2018-06-01 | |
dc.identifier | http://revistas.uach.cl/index.php/gestur/article/view/5609 | |
dc.identifier | 10.4206/gest.tur.2018.n29-04 | |
dc.description | In recent years, there have been changes in both economic processes and the developmentof public management. The first one harms the sale of the small producers, andthe second one helps the people to participate in the decisions of the projects. Becausethe previous public management was centralizer and did not solve the problems ofthe citizens. It's like that, that there was an opening to local development, where thesectors, public, private and social must be organized to solve different problems, includingeconomic and environmental. For the development of the research, the historicalmethod and the Localized Agri-Food Systems Methodology (SIAL) were used. The objectiveis to describe the managements made in the Municipality of Tenancingo, for localdevelopment, taking advantage of natural and cultural resources. There are differentpromotion strategies that have been implemented in the municipality of Tenancingo, toachieve local development; however, none will be effective as long as there is no cooperationbetween the three sectors, for the maintenance, care and use of the attractives. | en-US |
dc.description | En los últimos años, hay cambios tanto en los procesos económicos, como el desarrollo de la gestión pública. El primero perjudica la venta de los pequeños productores, y el segundo ayuda a las personas a participar en las decisiones de los proyectos. Porque la gestión pública anterior era centralizadora y no resolvía los problemas de los ciudadanos. Es así, que hubo una apertura al desarrollo local, donde el sector, público, privado y social se deben organizar para resolver diferentes problemas, entre ellos los económicos y ambientales. Para el desarrollo de la investigación se utilizó el método histórico y la Metodología de Sistemas agroalimentarios localizados (SIAL). El Objetivo, es describir las gestiones realizadas en el Municipio de Tenancingo, para el desarrollo local, aprovechando los recursos naturales y culturales. Existen diferentes estrategias de promoción que se han implementado en el municipio de Tenancingo, para lograr el desarrollo local; sin embargo, ninguna será efectiva mientras no exista una cooperación entre los tres sectores, para el mantenimiento, cuidado y uso de los atractivos. | es-ES |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | spa | |
dc.publisher | Universidad Austral de Chile, Facultad de Ciencias Económicas y Administrativas, Instituto de Turismo. | es-ES |
dc.relation | http://revistas.uach.cl/index.php/gestur/article/view/5609/6763 | |
dc.rights | Derechos de autor 2018 Gestión Turística | es-ES |
dc.source | Gestión Turística; Núm. 29 (2018); 64-81 | es-ES |
dc.source | 0718-6428 | |
dc.source | 0717-1811 | |
dc.subject | gestión pública | es-ES |
dc.subject | procesos económicos | es-ES |
dc.subject | recursos culturales y naturales | es-ES |
dc.subject | atractivos | es-ES |
dc.subject | public management | en-US |
dc.subject | economic processes | en-US |
dc.subject | cultural and natural resources | en-US |
dc.subject | attractive | en-US |
dc.title | MANAGEMENT FOR LOCAL DEVELOPMENT IN TENANCINGO, MEXICO | en-US |
dc.title | GESTIÓN PARA EL DESARROLLO LOCAL EN TENANCINGO, MÉXICO | es-ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
This item appears in the following Collection(s)
-
Gestión Turística
[0-9]{4}