• Journals
  • Discipline
  • Indexed
  • Institutions
  • About
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
View Item 
  •   Home
  • Pontificia Universidad Católica de Chile
  • International Journal of Agriculture and Natural Resources
  • View Item
  •   Home
  • Pontificia Universidad Católica de Chile
  • International Journal of Agriculture and Natural Resources
  • View Item

Quinoa Industry Development in China

Desarrollo de la Industria de la Quinua en China

Author
Xiu-shi, Yang

Pei-you, Qin

Hui-min, Guo

Gui-xing, Ren

Full text
https://www.rcia.uc.cl/index.php/ijanr/article/view/2157
10.7764/rcia.v46i2.2157
Abstract
Quinoa, a food crop native to South America, is now gaining much attention in China. Quinoa was introduced to China in the 1960s; however, it was only distributed in scattered districts until 2008. The foundation of the Quinoa Committee of the Crop Science Society of China (QCCSSC) in 2015 has promoted the combination of policy-makers, researchers, manufacturers, and farmers related to quinoa. In 2018, the harvest area of quinoa in China increased to nearly 12,000 ha, with a total production of 20,000 tons distributed in 24 provinces. Through the collaboration of enterprise and research institutes, quinoa cultivation techniques were integrated into different eco-regions, and a series of stabilized breeding materials was gained. Additionally, 14 varieties were certified by provincial or municipal cultivar registration committees. Quinoa products, such as noodles, liquor, and yogurt, were developed based on nutritional and technological research. Thanks to the promulgation of the first Chinese industrial standard for quinoa, quinoa products are now available both in online shops and offline supermarkets. Above all, China is undergoing an adjustment of sustainable agricultural policy and increasing demands for more nutritional and diversified foods, demonstrating a great prospect for quinoa.
 
La quinua, un cultivo alimenticio originario de América del Sur, ahora está ganando mucha atención en China. La quinua se introdujo en China en la década de 1960; sin embargo, solo se distribuyó en distritos dispersos hasta 2008. La fundación del Comité de Quinua de la Sociedad de Ciencia de Cultivos de China (QCCSSC) en 2015 ha promovido la combinación de creadores de políticas, investigadores, fabricantes y agricultores relacionados con la quinua. En 2018, el área de cosecha de la quinua en China aumentó a casi 12,000 ha, con una producción total de 20,000 toneladas distribuidas en 24 provincias. A través de la colaboración de empresas e institutos de investigación, las técnicas de cultivo de quinua se integraron en diferentes ecorregiones y se obtuvo una serie de materiales de reproducción estabilizados. Adicionalmente, 14 variedades fueron certificadas por comités de registro de cultivares provinciales o municipales. Los productos de la quinua, como los fideos, el licor y el yogur, se desarrollaron a partir de investigaciones nutricionales y tecnológicas. Gracias a la promulgación del primer estándar industrial chino para la quinua, los productos de quinua ahora están disponibles tanto en las tiendas en línea como en los supermercados fuera de produclínea. Por encima de todo, China está experimentando un ajuste de la política agrícola sostenible y la creciente demanda de alimentos más nutritivos y diversificados, lo que demuestra una gran perspectiva para la quinua.
 
Metadata
Show full item record
Discipline
Artes, Arquitectura y UrbanismoCiencias Agrarias, Forestales y VeterinariasCiencias Exactas y NaturalesCiencias SocialesDerechoEconomía y AdministraciónFilosofía y HumanidadesIngenieríaMedicinaMultidisciplinarias
Institutions
Universidad de ChileUniversidad Católica de ChileUniversidad de Santiago de ChileUniversidad de ConcepciónUniversidad Austral de ChileUniversidad Católica de ValparaísoUniversidad del Bio BioUniversidad de ValparaísoUniversidad Católica del Nortemore

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister
Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB) - Universidad de Chile
© 2019 Dspace - Modificado por SISIB