Show simple item record

Desarrollo de la Industria de la Quinua en China

dc.contributoren-US
dc.contributores-ES
dc.creatorXiu-shi, Yang
dc.creatorPei-you, Qin
dc.creatorHui-min, Guo
dc.creatorGui-xing, Ren
dc.date2019-08-29
dc.date.accessioned2020-10-29T14:45:32Z
dc.date.available2020-10-29T14:45:32Z
dc.identifierhttps://www.rcia.uc.cl/index.php/ijanr/article/view/2157
dc.identifier10.7764/rcia.v46i2.2157
dc.identifier.urihttps://revistaschilenas.uchile.cl/handle/2250/156674
dc.descriptionQuinoa, a food crop native to South America, is now gaining much attention in China. Quinoa was introduced to China in the 1960s; however, it was only distributed in scattered districts until 2008. The foundation of the Quinoa Committee of the Crop Science Society of China (QCCSSC) in 2015 has promoted the combination of policy-makers, researchers, manufacturers, and farmers related to quinoa. In 2018, the harvest area of quinoa in China increased to nearly 12,000 ha, with a total production of 20,000 tons distributed in 24 provinces. Through the collaboration of enterprise and research institutes, quinoa cultivation techniques were integrated into different eco-regions, and a series of stabilized breeding materials was gained. Additionally, 14 varieties were certified by provincial or municipal cultivar registration committees. Quinoa products, such as noodles, liquor, and yogurt, were developed based on nutritional and technological research. Thanks to the promulgation of the first Chinese industrial standard for quinoa, quinoa products are now available both in online shops and offline supermarkets. Above all, China is undergoing an adjustment of sustainable agricultural policy and increasing demands for more nutritional and diversified foods, demonstrating a great prospect for quinoa.en-US
dc.descriptionLa quinua, un cultivo alimenticio originario de América del Sur, ahora está ganando mucha atención en China. La quinua se introdujo en China en la década de 1960; sin embargo, solo se distribuyó en distritos dispersos hasta 2008. La fundación del Comité de Quinua de la Sociedad de Ciencia de Cultivos de China (QCCSSC) en 2015 ha promovido la combinación de creadores de políticas, investigadores, fabricantes y agricultores relacionados con la quinua. En 2018, el área de cosecha de la quinua en China aumentó a casi 12,000 ha, con una producción total de 20,000 toneladas distribuidas en 24 provincias. A través de la colaboración de empresas e institutos de investigación, las técnicas de cultivo de quinua se integraron en diferentes ecorregiones y se obtuvo una serie de materiales de reproducción estabilizados. Adicionalmente, 14 variedades fueron certificadas por comités de registro de cultivares provinciales o municipales. Los productos de la quinua, como los fideos, el licor y el yogur, se desarrollaron a partir de investigaciones nutricionales y tecnológicas. Gracias a la promulgación del primer estándar industrial chino para la quinua, los productos de quinua ahora están disponibles tanto en las tiendas en línea como en los supermercados fuera de produclínea. Por encima de todo, China está experimentando un ajuste de la política agrícola sostenible y la creciente demanda de alimentos más nutritivos y diversificados, lo que demuestra una gran perspectiva para la quinua.es-ES
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherPontificia Universidad Católica de Chileen-US
dc.relationhttps://www.rcia.uc.cl/index.php/ijanr/article/view/2157/1336
dc.rightsCopyright (c) 2019 Ciencia e Investigación Agrariaen-US
dc.rightshttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0en-US
dc.sourceInternational Journal of Agriculture and Natural Resources; Vol 46, No 2 (2019); 208-219en-US
dc.sourceInternational Journal of Agriculture and Natural Resources; Vol 46, No 2 (2019); 208-219es-ES
dc.source2452-5731
dc.source2452-5731
dc.subjecten-US
dc.subjectBreeding, China, cultivation, market, product, quinoaen-US
dc.subjectes-ES
dc.subjectChina, cultivo, cría, mercado, producto, quinuaes-ES
dc.titleQuinoa Industry Development in Chinaen-US
dc.titleDesarrollo de la Industria de la Quinua en Chinaes-ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.typeen-US
dc.typees-ES


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record