• Journals
  • Discipline
  • Indexed
  • Institutions
  • About
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
View Item 
  •   Home
  • Universidad Alberto Hurtado
  • Journal of Technology Management & Innovation
  • View Item
  •   Home
  • Universidad Alberto Hurtado
  • Journal of Technology Management & Innovation
  • View Item

Knowledge and Ambidexterity’s Impact on Product Innovation

Impacto del conocimiento y la ambidiestralidad en la innovacion en producto

Author
Del Carpio, Javier Fernando

Full text
https://www.jotmi.org/index.php/GT/article/view/3898
10.4067/S0718-27242022000200040
Abstract
This paper aims to evaluate the relationship between external sources of knowledge and innovation ambidexterity and then analyze how innovation ambidexterity improves product innovation. This study presents evidence based on a sample of 355 low-medium-tech (LMT) firms that participated in the National Survey of Innovation in the Manufacturing Industry and Knowledge-Intensive Service Firms in Peru. A structural equation model approach was applied. The results indicate that there is a positive relationship between external sources of knowledge and exploration and exploitation improves product innovation. These results provide deeper knowledge about how LMT firms in an emerging economy can apply open innovation practices to develop innovation ambidexterity, thus improving their product innovation capability
 
Este artículo tiene como objetivo evaluar la relación entre las fuentes externas de conocimiento y la ambidiestralidad en innovación y luego analizar cómo la ambidiestralidad en innovación mejora la innovación de producto. Este estudio presenta evidencia basada en una muestra de 355 empresas de tecnología baja-media (LMT) que participaron en la Encuesta Nacional de Innovación en la Industria Manufacturera y Empresas de Servicios Intensivos en Conocimiento en Perú. Se aplicó un enfoque de modelo de ecuaciones estructurales. Los resultados indican que existe una relación positiva entre las fuentes externas de conocimiento y la exploración y explotación mejora la innovación de producto. Estos resultados proporcionan un conocimiento más profundo sobre cómo las empresas de LMT en una economía emergente pueden aplicar prácticas de innovación abierta para desarrollar la ambidiestralidad de la innovación, mejorando así su capacidad de innovación de productos.
 
Metadata
Show full item record
Discipline
Artes, Arquitectura y UrbanismoCiencias Agrarias, Forestales y VeterinariasCiencias Exactas y NaturalesCiencias SocialesDerechoEconomía y AdministraciónFilosofía y HumanidadesIngenieríaMedicinaMultidisciplinarias
Institutions
Universidad de ChileUniversidad Católica de ChileUniversidad de Santiago de ChileUniversidad de ConcepciónUniversidad Austral de ChileUniversidad Católica de ValparaísoUniversidad del Bio BioUniversidad de ValparaísoUniversidad Católica del Nortemore

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister
Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB) - Universidad de Chile
© 2019 Dspace - Modificado por SISIB