A local food systems strategy for the Concepción Metropolitan Area (ESAL25)
Una estrategia de sistemas alimentarios locales para el Área Metropolitana de Concepción (ESAL25)
Author
Zazo-Moratalla, Ana
Troncoso-González, Isidora
Full text
https://revistas.ubiobio.cl/index.php/RU/article/view/594210.22320/07183607.2023.26.47.00
Abstract
In the last decade, food and territorial planning has been proposed in European, North American and Latin American cities as a useful tool to promote the health and food and nutritional security of citizens, foster the sustainability of the metropolitan agroecosystem and regenerate resilient and healthy links between the city and nearby agricultural and rural territories in the face of various global and local scale phenomena. La planificación alimentaria y territorial se ha planteado en la última década en ciudades europeas, norteamericanas y latinoamericanas como una herramienta útil para promover la salud y la seguridad alimentaria y nutricional de la ciudadanía, fomentar la sostenibilidad del agroecosistema metropolitano y regenerar vínculos resilientes y saludables entre la ciudad y los territorios agrícolas y rurales de proximidad frente a diversos fenómenos de escala global y local.