• Journals
  • Discipline
  • Indexed
  • Institutions
  • About
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
View Item 
  •   Home
  • Universidad de Chile
  • Revista Chilena de Diseño: Creación y Pensamiento
  • View Item
  •   Home
  • Universidad de Chile
  • Revista Chilena de Diseño: Creación y Pensamiento
  • View Item

Packaging Design and Pandemic: Changes in the Food Sector in Brazil

Diseño de envases y la pandemia: Cambios en el sector alimentación en Brasil

Author
Wittmann, Luiz Rogério

Dantas, Denise

Full text
https://rchd.uchile.cl/index.php/RChDCP/article/view/57795
10.5354/0719-837X.2020.57795
Abstract
This paper analyzies news and research related to changes in the consumption habits of food products in Brazil from March to July 2020, during which the world has been facing the Covid-19 pandemic. It seeks to identify changes in consumer behavior in the food sector in order to propose new design solutions. To achieve that, exploratory bibliographic research was carried out on news sites, government agencies, research institutes, journals and webinars, followed by a descriptive analysis of the results. As a conclusion, a table presents the current situation in Brazil, listing the changes identified in consumption habits and the possible solutions that may be used for new food packaging designs that satisfy the needs of consumers in situations of pandemic, social isolation, and mobility restrictions.
 
Este artículo realiza un análisis de noticias e investigaciones relacionadas con los cambios de hábitos de consumo de productos alimenticios en Brasil durante el período que se extiende de marzo a julio de 2020, cuando el mundo enfrentó la pandemia de Covid-19. Se buscan identificar los cambios en el comportamiento de los consumidores en el sector alimenticio con el fin de proponer nuevas soluciones de Diseño. Para ello, se realizó una investigación bibliográfica exploratoria en sitios de noticias, órganos gubernamentales, institutos de investigación, revistas especializadas y webinars, seguida de un análisis descriptivo de los resultados obtenidos. Como conclusión, se presenta un cuadro que describe la situación actual en Brasil relacionado con los cambios identificados en los hábitos de consumo y las posibles soluciones que pueden ser empleadas en nuevos diseños de envases de alimentos que satisfacen las necesidades de los consumidores en una situación de pandemia, aislamiento social y restricciones de movilidad.
 
Metadata
Show full item record
Discipline
Artes, Arquitectura y UrbanismoCiencias Agrarias, Forestales y VeterinariasCiencias Exactas y NaturalesCiencias SocialesDerechoEconomía y AdministraciónFilosofía y HumanidadesIngenieríaMedicinaMultidisciplinarias
Institutions
Universidad de ChileUniversidad Católica de ChileUniversidad de Santiago de ChileUniversidad de ConcepciónUniversidad Austral de ChileUniversidad Católica de ValparaísoUniversidad del Bio BioUniversidad de ValparaísoUniversidad Católica del Nortemore

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister
Dirección de Servicios de Información y Bibliotecas (SISIB) - Universidad de Chile
© 2019 Dspace - Modificado por SISIB